#madameginger: H τάρτα που θα θέλετε να τρώτε μετά τη θάλασσα

Με μελιτζάνες, ντομάτες και φέτα

Madame Ginger
MADAME GINGER Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
Ιφιγένεια Φιλοπούλου

Το δικό μου καλοκαίρι έχει γεύση από λαδερά κατσαρόλας ή φούρνου, ιδιαιτέρως αυτά που περιέχουν μελιτζάνες: ιμάμ μπαιλντί, μπριάμ ή απλές ψητές μελιτζάνες με ντομάτα. Ο καλύτερός τους φίλος; Η φέτα φυσικά. Αυτός ο υπέρτατος συνδυασμός αποτέλεσε έμπνευση για την παρακάτω τάρτα: ψητές μελιτζάνες και ντομάτες βρίσκουν τη θέση τους πάνω σε κρέμα γιαουρτιού-φέτας και όλα μαζί ακουμπούν πάνω σε απολαυστική βουτυράτη ζύμη για τάρτες. Λες και το χω βάλει σκοπό ν’ αποδείξω ότι όλες οι γεύσεις που αγαπάμε μπορούν να μπουν σε τάρτα...

 

Μερίδες: 6-8  Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά  Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα  

Υλικά για τη ζύμη:
90 γρ αλεύρι σκληρό
90 γρ αλεύρι μαλακό
90 γρ. αγελαδινό βούτυρο
1 κρόκο αυγού
40 γρ. νερό
3 γρ. αλάτι
3 γρ. ζάχαρη

Υλικά για τη γέμιση:
1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες 
1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. γιαούρτι
150 γρ. φέτα
½ κ.γ. ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Σε μπολ βάζουμε τα άλευρα και το βούτυρο και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να σβολιάσουν.

2) Ρίχνουμε τον κρόκο. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

3) Στρώνουμε τις φέτες μελιτζάνας και ντομάτας σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, αλατίζουμε, πιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. 

4) Ανοίγουμε την ζύμη και την τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα. 

5) Τρυπάμε τον πάτο της τάρτας με πιρούνι και την ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC. Τη βγάζουμε απ’ το φούρνο. 

6) Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη φέτα θρυμματισμένη και τη ρίγανη και απλώνουμε το μείγμα στη μισοψημένη τάρτα.

7) Από πάνω απλώνουμε τις ψημένες φέτες μελιτζάνας και ντομάτας. 

8) Ξαναβάζουμε την τάρτα στο φούρνο και την ψήνουμε για 20-25 λεπτά. 

9) Την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

Tags: ΦΕΤΑ| ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ| ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ| MADAME GINGER| VEGETARIAN & VEGAN| ΤΑΡΤΕΣ & ΠΙΤΕΣ| ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ




MORE FOR YOU