Σήμερα φτιάχνουμε ένα κέικ σοκολάτας χωρίς βούτυρο και αυγά

Αυτό το γλυκό πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε.

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Μπορεί η συνταγή κέικ σοκολάτας με αβοκάντο να σας ηχεί περίεργα στα αυτιά σας, αλλά είναι μέχρι να τη φτιάξετε. Γιατί το σημερινό γλυκό θα το λατρέψετε. Είναι ελαφρύ, με απαλή γεύση και πλούσιο σε σοκολάτα και υγιή λίπη. 

Υλικά

1 φλιτζάνι ολικής αλέσεως αλεύρι

6 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

140 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι γιαούρτι

3/4 φλιτζάνι νερό

1/4 φλιτζάνι πουρέ αβοκάντο

2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα, το αλάτι και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύετε πολύ καλά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά, ενώ έχετε πολτοποιήσει το αβοκάντο. Ύστερα ενώνετε όλα τα υλικά μαζί και τα ρίχνετε σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά και όταν είναι έτοιμο το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΣΟΚΟΛΑΤΑ| ΓΛΥΚΑ| ΑΒΟΚΑΝΤΟ| VEGETARIAN & VEGAN| LIGHT & HEALTHY| ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ




MORE FOR YOU