Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια και είναι πανεύκολο

Μια κλασσική συνταγή για το πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια.

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017 Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια και όλο το σπίτι μυρίζει υπέροχα. Πάρτε τα παιδιά σας ή τους φίλους σας και πλάστε  τα πιο τραγανά και αρωματικά κουλουράκια, με σίγουρα αποτελέσματα επιτυχίας. 

Υλικά

1 kg αλεύρι

4 αυγά

1/2 φλιτζάνι γάλα

250 γρ. βούτυρο

1/2 φλιτζάνι  χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

2 φλιτζάνια ζάχαρη

4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το χυμό με το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με όλα τα στερεά υλικά. Ύστερα προσθέτουμε το μίγμα στο βούτυρο και ζυμώνουμε με το μίξερ μέχρι η ζύμη να μην κολλάει. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Όταν περάσει η ώρα πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλουμε χτυπάμε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και αλείφουμε τα κουλουράκι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΠΑΣΧΑ| ΖΑΧΑΡΗ| ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ| ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ| ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΓΛΥΚΑ| ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ




MORE FOR YOU