Σήμερα φτιάχνουμε την πιο νόστιμη καρπουζόπιτα

Το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Το καρπούζι είναι το φρούτο του καλοκαιριού. Μας χαρίζει γλυκιά γεύση ενώ ταυτόχρονα μας ενυδατώνει. Γι αυτό και σήμερα φτιάχνουμε την πιο νόστιμη καρπουζόπιτα. 

Υλικά

1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο

2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

κανέλα

σουσάμι

Εκτέλεση

Kκαθαρίζουμε το καρπούζι, αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε κομμάτια. Στη συνέχει το στύβουμε με τα χέρια, για να φύγουν τα υγρά. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Όταν έχουμε ρίξει όλα τα υλικά αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα. 

Tags: ΓΛΥΚΑ| ΖΑΧΑΡΗ| ΚΑΡΠΟΥΖΙ




MORE FOR YOU