Λαχταριστό κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Ένα γλυκό για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη.

Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017 Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

Όσοι πάσχουν από κοιλιοκάκη δεν μπορούν να καταναλώσουν τρόφιμα με γλουτένη, αυτό όμως δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο στο να απολαμβάνουν τη διατροφή, γιατί οι επιλογές είναι πολλές. Γι αυτό σήμερα θα φτιάξουμε ένα κέικ χωρίς γλουτένη. 

Υλικά

150  γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη 

50 γραμμάρια σκόνη κακάο

50 γραμμάρια τριμμένη καρύδα

2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

240 ml σιροπιού σφενδάμου (που ισοδυναμεί με 330 γραμμάρια μέλι)

180 ml νερού (ή γάλα αμυγδάλου / σόγιας )

1 κουταλιά της σούπας ξύδι μήλου

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

60 γραμμάρια λάδι καρύδας

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κακάο, τη τριμμένη καρύδα, τη μαγιά και τη σόδα. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου,  το νερό ή το γάλα αμυγδάλου  και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ύστερα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε γρήγορα για να ενωθούν καλά. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΣΟΚΟΛΑΤΑ| ΓΛΥΚΑ| ΓΛΟΥΤΕΝΗ| ΚΑΚΑΟ| GLUTEN FREE| ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ| VEGETARIAN & VEGAN| ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ




MORE FOR YOU