Διπλή μους σοκολάτας με δαμάσκηνα αφιερωμένη στους λάτρεις των γλυκών

Ένα γλυκό που αν το δοκιμάσετε δεν θα θέλετε να τελειώσει.

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Το σημερινό γλυκό είναι αφιερωμένο στους λάτρεις της σοκολάτας. Η μους σοκολάτας με δαμάσκηνα είναι απλά υπέροχη. 

Υλικά

200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

150 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος

10 αυγά

100 ml κρέμα γάλακτος

45 γραμμάρια ζάχαρη

Για τη γέμιση με δαμάσκηνα

450 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα

90 ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι

100 ml ουίσκι

Εκτέλεση 

Ετοιμάζουμε μια νύχτα πριν τη γέμιση με τα δαμάσκηνα, όπου σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα. Την επόμενη αρχίζουμε την προετοιμασία για τη μους. Λιώνουμε τις δυο σοκολάτες και στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη σοκολάτα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τη ζάχαρη με τα ασπράδια χρησιμοποιώντας ένα μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα. Χτυπάμε τους κρόκους στο μίγμα σοκολάτας και το προσθέτουμε στα ασπράδια. Τέλος προσθέτουμε τα δαμάσκηνα,ενώ πριν τα έχουμε λιώσει, και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Και απολαμβάνουμε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΣΟΚΟΛΑΤΑ| ΓΛΥΚΑ| ΖΑΧΑΡΗ| ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ| ΜΟΥΣ| ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ| ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ




MORE FOR YOU