Λαχταριστό κέικ πορτοκαλιού χωρίς βούτυρο και λάδι

Σήμερα τρώμε γλυκό με λίγες θερμίδες...

Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018 Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

Η σημερινή συνταγή μας θυμίζει την παιδική μας ηλικία, όπου ήμασταν μαζί με τη μαμά μας στην κουζίνα και μαγειρεύαμε τα αγαπημένα μας γλυκά.

Υλικά

160 γραμμάρια αλεύρι

450 ml γάλα 

50 ml χυμό πορτοκαλιού

130 γραμμάρια ζάχαρη

4 αυγά

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 βανίλια

1κ. σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε με ένα μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.  Εν τω μεταξύ αναμιγνύουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο μίγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1ώρα. Όταν το κέικ είναι έτοιμο πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. 



Tags: ΓΛΥΚΑ| ΖΑΧΑΡΗ| ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ| ΒΑΝΙΛΙΑ| ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ




MORE FOR YOU