Φτιάχνουμε πεντανόστιμα μπισκότα χωρίς βούτυρο και ζάχαρη

Ιδανικά για όλη την οικογένεια και για όλες τις ώρες της ημέρας

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018 Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Σήμερα μαγειρεύουμε ένα ελαφρύ γλυκό που μπορούμε να το απολαύσουμε μετά το φαγητό ή να το πάρουμε στη δουλειά σαν σνακ.

Υλικά

250 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης

50 ml λάδι από ηλιόσπορο

80 γραμμάρια γάλα

50 ml μέλι

1 αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Φλούδα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε αυγό, το λάδι, το γάλα, το μέλι και την κανέλα. Ζυμώνουμε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και προσθέσουμε τις φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Φτιάχνουμε μια μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο τυλιγμένη με ένα πανί για περίπου 30 λεπτά.

Όταν περάσει ο χρόνος ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε τα μπισκότα στο μέγεθος που επιθυμούμε. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.



Tags: ΓΛΥΚΑ| ΜΠΙΣΚΟΤΑ| ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ




MORE FOR YOU