Φτιάχνουμε το πιο νόστιμο τσουρέκι

Είναι εύκολο και λαχταριστό.

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018 Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

Το τσουρέκι ειδικά το Πάσχα είναι απαραίτητα στο μενού μας. Συνοδεύουν το πρωινό, το τσάι και τον καφέ αλλά αντικαθιστούν και το επιδόρπιο.

Υλικά

280 γραμμάρια αλεύρι

3 κ. σούπας μαγιά μπύρας

 5 αυγά

1 1/4 φλ. βούτυρο γάλακτος

1 1/2 φλ. ζάχαρη

1 φλ. γάλα

1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού

1 κ. κοφτό αλάτι

1 κ. γλυκού μαχλέπι

Εκτέλεση

Βράζουμε το μαχλέπι με λίγο νερό, το σουρώνουμε και μετράμε ένα φλυτζανάκι του καφέ. Σε ένα μπολ λιώνουμε τη μαγιά μαζί με γάλα, ύστερα προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Αφήνουμε το χυλό σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι  με το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια κάνουμε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, το μαχλέπι και το χυλό. Ζυμώνουμε καλά να γίνουν μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η ζύμη.

Όταν περάσει η ώρα ζυμώνουμε πάλι, παίρνουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε μικρά τσουρεκάκια σε διάφορα σχήματα. Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε ένα βουτυρωμένο ταψί, τα αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν και μετά αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.

 



Tags: ΠΑΣΧΑ| ΓΛΥΚΑ| ΤΣΟΥΡΕΚΙ| ΑΛΕΥΡΙ| ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ




MORE FOR YOU