Παγωτό φράουλα (χωρίς αυγά)

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας μαθαίνει πώς να μεταμορφώνουμε τις φράουλες του καλοκαιριού σε ένα παγωτό που τα παιδιά θα λατρέψουν!

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011 Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας μαθαίνει πώς να μεταμορφώνουμε τις φράουλες του καλοκαιριού σε ένα παγωτό που τα παιδιά θα λατρέψουν!

Θα χρειαστείτε:

400 γρ. φράουλες (καθαρό βάρος) 500 γρ. γάλα φρέσκο 250 γρ. ζάχαρη Χρωματιστά μικρά τρουφάκια (υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ) Θήκες παγωτού από βάφλα (υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ) Εκτέλεση: Πολτοποιούμε τις φράουλες πάρα πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις η ζάχαρη λιώσει και το μείγμα πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε την πούλπα φράουλας ανακατεύοντας. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες να κρυώσει. Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή. Εάν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, ρίχνουμε το μείγμα σ’ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το χτυπάμε μ’ένα σύρμα ανα ½ ώρα για 5-6 φορές τουλάχιστον. Το διατηρούμε στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, γεμίζουμε τις θήκες, αναποδογυρίζουμε και βουτάμε το παγωτό μέσα στα τρουφάκια.

  • Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου «Γλυκά Παιδικά Όνειρα».


Tags: ΓΛΥΚΑ| ΠΑΓΩΤΟ| ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ| ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ




MORE FOR YOU