#thecoolchef: Χοιρινό με κυδώνια

Ο σεφ Στέλιος Αρακάς μας προτείνει την πιο τέλεια συνταγή για χοιρινό.

Στέλιος Αρακάς
ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016
Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016
Ιφιγένεια Φιλοπούλου

Τα κυδώνια τα Χριστούγεννα  είναι η καλύτερη εποχή τους. Μάζι με χοιρινό είναι φανταστικά. Ταιριάζει απόλυτα τις μέρες των γιορτών. Γίνονται  τέλεια σε γάστρα  στον ξυλόφουρνο.

Υλικά

1 κιλό χοιρινό σπάλα κομμένο σε μερίδες

2 μεγάλα κυδώνια σε χοντρές φέτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο

250 γρ κόκκινο κρασί

Ρίγανη

Θυμάρι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα  βάζω το βούτυρο να κάψει και σοτάρω τα κυδώνια μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αποσύρω από την φωτιά και τα αφήνω στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτω το χοιρινό 3-4 λεπτά να πάρει ωραίο χρωματάκι και ρίχνω τα κρεμμύδια, το σκόρδο και ανακατεύω για άλλα 2 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και ελάχιστο νεράκι ως την μέση. Μπορώ να τα αφήσω στην κατσαρόλα ή να μεταφέρω σε γάστρα στον ξυλόφουρνο. δοκιμάζω αν είναι έτοιμο στα 40-50 λεπτά και προσθέτω τα κυδώνια και τα αφήνω αλλά 20 λεπτάκια χωρίς καπάκι μέχρι να μαγειρευτούν τα κυδώνια μας και να δέσει η σάλτσα μας.

Tips: Συνοδεύονται τέλεια με χωριάτικες χυλοπίτες ή λευκό ρύζι.

Καλή όρεξη

Tags: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ| ΚΡΕΑΣ| ΧΟΙΡΙΝΟ| ΚΥΔΩΝΙ| ΕΧΩ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ| ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ




MORE FOR YOU