#thecoolchef: Chicken pot pie

Ο σεφ Στέλιος Αρακάς μας προτείνει την πιο τέλεια κοτόπιτα.

Στέλιος Αρακάς
ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016
Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016
Ιφιγένεια Φιλοπούλου

Η Chicken pot pie, είναι η πιο νόστιμη-γρήγορη  κοτόπιτα που έχετε δοκιμάσει, με κοτόπουλο, λαχανικά και σκεπασμένη με σφολιάτα. Ταιριάζει απόλυτα τις κρύες μέρες.

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο

1 κρόκο για το άλλειμα

Ελαιόλαδο

1 συσκευασία φρέσκια σφολιάτα

1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους 0,5 εκ.

1 πράσσο

2 στικ σέλερυ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα  σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 καρότα ψιλοκομμένο

Μια συσκευασία  μανιτάρια λευκά  κομμένα σε κάθετες λεπτές φέτες

2 κ.σ. αλεύρι

2 κ.σ. βούτυρο

Αρακάς 100γρ

½ μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Μαυροσούσαμο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κοτόπουλο και το σκεπάζουμε με νερό, προσθέτουμε το θυμάρι, το αλάτι και μόλις είναι έτοιμο περίπου 30 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό και αφήνουμε λίγο το κοτόπουλο λίγο να κρυώσει ώστε να μπορούμε να το ξεψαχνίσουμε.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά εκτός τον αρακά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον ζεστό ζωμό. Θα δέσει σαν μία μπεσαμέλ και αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον μαϊντανό και δοκιμάζουμε σε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να κρυώσει με μία μεμβράνη σκεπασμένο.

Έχουμε προθερμασμένο  φούρνο στους 220ο. Και είτε σε ατομικά σκεύη είτε σ ένα μεγάλο πυρέξ ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με την σφολιάτα μας. Αλείφουμε με τον κρόκο και λίγο ελαιόλαδο. Κάνουμε με ένα πιρούνι μερικές τρύπες. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως.

Tips: Μπορούμε στην ίδια συνταγή να χρησιμοποιήσουμε αντί για κοτόπουλο κρέας ή ψάρι με την ίδια τεχνική.

Καλή όρεξη 

Tags: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ| ΚΡΕΑΣ| ΛΑΧΑΝΙΚΑ| ΤΑΡΤΕΣ & ΠΙΤΕΣ| ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ| ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ




MORE FOR YOU