#thecoolchef: Λαχταριστά ρολάκια ρυζιού με γαρίδες

Ο σεφ Στέλιος Αρακάς φτιάχνει μια πρωτότυπη και γευστική συνταγή που δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες.

Στέλιος Αρακάς
ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017
Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017
Ιφιγένεια Φιλοπούλου

Η σημερινή συνταγή είναι ίσως το πιο εθιστικό ορεκτικό πιάτο της ασιατικής κουζίνας. Τα βιετναμέζικα ρολάκια θα σας ενθουσιάσουν. 

Υλικά:

Μια συσκευασία Φύλλα ρυζιού

Ένα μάτσο κόλιανδρο

2 μικρά μαρούλια

70γρ vermicelli noodles

2 λάιμ

5εκ τζίντζερ τριμμένο

1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη

Ελαιόλαδο

1 φρεσκο κρεμμύδι

30 τμχ Γαρίδες μικρές

Για την γλυκόξινη

50ml soya

50ml χυμό ανανά

50γρ κέτσαπ

100γρ ζάχαρη

100γρ ξύδι

 

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό και το ξύσμα από τα δυο λάιμ την πιπεριά, το τζίντζερ και το ελαιόλαδο μέχρι να ετοιμάσουμετα ρολακια μας.

Ζεσταίνουμε νερό και σε ένα μπολ αφήνουμε 5-10 λεπτά τα noodles με τον νερό να μαλακώσουν. Πλένουμε καλά το μαρούλι

Σε ένα μπολ με χλιαρό νερό βουτάμε τα φύλλα ρυζιού για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσουν τα ακουμπάμε σε μια καθαρή πετσέτα να φύγουν τα νερά και τα αφήνουμε στην επιφάνεια εργασίας μας. Απλώνουμε μέσα το μαρούλι, το κρεμμύδι, λίγα noodles, τις γαριδες και τον κόλιανδρο και τυλίγουμε σαν ντολμαδάκια.

Για την γλυκόξινη

Βάζουμε όλα μας τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τους δίνουμε μια  βράση για να λιώσει η ζάχαρη και η ανακατεύουμε συνεχώς. Αν θέλουμε την σάλτσα μας πιο δεμένη μπορούμε να την δέσουμε με κορν φλαουερ.

Καλή όρεξη

Tags: VEGETARIAN & VEGAN| LIGHT & HEALTHY| ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ| FINGER FOOD

MORE FOR YOU