#thecoolchef: Χορταστικό πρωινό με ρόκα, σολομό και αυγά ποσέ

Ο σεφ Στέλιος Αρακάς μας προτείνει ένα πρωινό που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Στέλιος Αρακάς
ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017
Ιφιγένεια Φιλοπούλου

Όταν αποφασίζεις να φας ένα καλό πρωινό, οφείλεις να προσφέρεις στον εαυτό σου αυγά. Και όταν συνοδεύονται με σολομό, τότε το γεύμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον και νόστιμο. Δοκίμασε τη συνταγή του σεφ Στέλιου Αρακά και δεν θα το μετανιώσεις. 

Υλικά

300 γραμμάρια καπνιστός σολομός

15 τμχ baby πατάτες

1 σακουλάκι baby ρόκα

Ελαιόλαδο

8 αυγά

Αλάτι πιπέρι

Χυμός και ξύσμα από ένα λάιμ

1 κ.σούπας ζάχαρη

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

¼ σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Από την ώρα που θα πάρει βράση βάζουμε χρονόμετρο για 30 λεπτά. Τις αφαιρούμε και όταν κρυώσουν τις κόβουμε στη μέση. Ύστερα τις μαγειρεύουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να σιγοβράζει. Τοποθετούμε πλαστική μεμβράνη πάνω από 4 κούπες καφέ. Ρίχνουμε μέσα στην κάθε μια το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σπάμε προσεκτικά ένα αυγό μέσα σε κάθε κούπα. Τυλίγουμε προσεκτικά τη μεμβράνη βγάζοντας τον αέρα δημιουργώντας σακουλάκια αυγών, κάνοντας κόμπο για να μη μας ανοίξουν.  Ρίχνουμε το κάθε σακουλάκι που είναι δεμένο στην κατσαρόλα. Προσέχουμε τα αυγά να είναι καλυμμένα με το νερό της κατσαρόλας. Αφήνουμε για 4 μ 5 λεπτά και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Για το dressing lime τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε για 2 λεπτά στο μίξερ. Σερβίρουμε τις πατάτες, τα αυγά και τη ρόκα μαζί με το σολομό και περιχύνουμε με το dressing.

Καλή όρεξη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΑΥΓΑ| LIGHT & HEALTHY




MORE FOR YOU