Κόκκινες φακές

Με κάρι και κρέμα καρύδας.

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Με κάρι και κρέμα καρύδας.

Υλικά για 4 άτομα: 2 φλιτζ. κόκκινες φακές 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ 1 κ.γ. σκόνη κάρι 2 τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες 1 κ.γ. κύμινο 1 κ.γ. κόλιαντρος 2 κ. σ. μαργαρίνη 1 φλιτζ. ντοματάκια κονκασέ 1 φλιτζ. κρέμα καρύδας Αλάτι Φρέσκος ψιλοκομμένος κόλιαντρος για γαρνίρισμα

Διαδικασία: Σοτάρετε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδοστη μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Ρίξτε στην κατσαρόλα τις φακές, το κάρι, τις τσίλι πιπεριές, το κύμινο, τον κολίαντρο και τα τοματάκια. Προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό και βράστε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Αλατίστε, ρίξτε την κρέμα καρύδας και αφήστε για άλλα 2-3 λεπτάστη φωτιά. Σερβίρετε με το φρέσκο κόλιαντρο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.



Tags: ΦΑΚΕΣ| ΝΤΟΜΑΤΑ| ΚΑΡΥΔΑ| ΣΥΝΑΤΓΗ| VEGETARIAN & VEGAN




MORE FOR YOU