Σπαγγέτι με λαχανικά, σησάμι και ταχίνι

Εύκολη, νηστίσιμη συνταγή με Μακεδονικό Ταχίνι για την περίοδο της Σαρακοστής.

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Εύκολη, νηστίσιμη συνταγή με Μακεδονικό Ταχίνι για την περίοδο της Σαρακοστής.

Υλικά: 1 πακέτο σπαγγέτι 200 γρ. μπρόκολο σε πολύ μικρές τούφες 200 γρ. κουνουπίδι σε πολύ μικρές τούφες 2 καρότα λεπτοκομμένα 1 πράσο σε λεπτές φέτες (το άσπρο μόνο) 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους 1 κολοκυθάκι σε κύβους 800 ml Παρθένο Σησαμέλαιο 100 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι Καβουρντισμένο σησάμι Αλάτι Πιπέρι Κύμινο

Διαδιακασία: Σε αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζετε λίγο σησαμέλαιο και μαραίνετε το πράσο και το καρότο. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα λαχανικά ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθούν καλά και να ιδρώσουν, χωρίς όμως να ψηθούν και να χάσουν το χρώμα τους. Διορθώνετε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και κύμινο και προσθέτετε το σπαγγέτι. Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως, προσθέτοντας καβουρντισμένο σησάμι, μαϊντανό και μια κουταλιά ταχίνι πάνω από τα μακαρόνια σε κάθε πιάτο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.



Tags: ΣΥΝΤΑΓΗ| ΖΥΜΑΡΙΚΑ| ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ| ΣΠΑΓΓΕΤΙ| ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ




MORE FOR YOU