Ριζότο με πιπεριά Φλωρίνης

Και πέστο βασιλικού.

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Και πέστο βασιλικού.

Υλικά για 4 άτομα: 2 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο 2 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες 8-10 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών 4 τοματάκια ψημένα για γαρνίρισμα 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στη μέση 1 φύλλο δάφνη 4 κ.σ. βούτυρο 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ρίχνετε το ελαιόλαδο. Προαθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 3 λεπτάμέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε. Βάζετε το κρασί και ανακατεύετε για 1 λεπτό να εξατμιστεί. Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό ανακατεύοντας συνέχεια, περίπου για 2 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για περίπου 18 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι αλλά ακόμα να "στέκεται" - ο πυρήνας του ρυζιού να είναι al dente και το μείγμα να γίνει κρεμώδες. το βγάζετε από τη φωτιά, αφαιρείτε τα κρεμμύδιακαι τη δαφνη και προσθέτετε τις πιπεριές Φλωρίνης, το βούτυρο, το τυρί, αλάτι και πιπέρι. σερβίρετε με ένα δαχτυλίδι πέστο βασιλικού γύρω από το πιάτο και ένα ψημένο τοματάκι στη μέση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.



Tags: ΣΥΝΤΑΓΗ| ΡΙΖΟΤΟ| ΠΙΠΕΡΙΑ| ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ| VEGETARIAN & VEGAN| ΡΥΖΙ & ΠΑΤΑΤΕΣ




MORE FOR YOU