Λαχανικά στο φούρνο

Τζουλιάννα Καρνέζη
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Κυριακή, 22 Μαΐου 2011
Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Τα ανάμεικτα λαχανικά, είναι μια εύκολη, γευστική και ελαφριά συνταγή ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει. Ο πάγκος του μανάβη προσφέρει μεγάλη ποικιλία ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα μαγειρέψει κάποιος. Μια από τις αγαπημένες μου συνταγές με λαχανικά, είναι η εξής:

Θα χρειαστείτε: 4 Κόκκινες και κίτρινες πιπεριές 1 Μελιτζάνα 6 Κολοκυθάκια 2 Ντομάτες Φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός και δυόσμος) Αλάτι, πιπέρι Μισό φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά Ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Κόβετε σε φέτες τη μελιτζάνα, τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια και τα απλώνετε σε ένα πυρέξ. Τις πιπεριές αφού βγάλετε το κοτσάνι και τους σπόρους τις κόβετε σε τέταρτα. Έχοντας βάλει όλα λαχανικά στο πυρέξ ραντίζετε με ελαιόλαδο, ρίχνετε τα φρέσκα μυρωδικά αφού τα έχετε ψιλοκόψει, λίγο αλάτι και πιπέρι. Τέλος, πασπαλίζετε με το τριμμένο κίτρινο τυρί. Στο μεταξύ έχετε προθερμάνει το φούρνο στους 200Ο C. Σκεπάζετε το πυρέξ με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε για μισή ώρα. Μετά τα 30 λεπτά, βγάλτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά.



Tags: ΛΑΧΑΝΙΚΑ| LIGHT & HEALTHY| ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ




MORE FOR YOU