Καρμπονάρα στο φούρνο

Είναι πραγματικά αδύνατο να της αντισταθείτε!

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Συστατικά:

  • 400 γραμμάρια μακαρόνια
  • 4 κρόκοι αυγών και ένα ολόκληρο
  • 150 γραμμάρια καπνιστό μπέικον
  • 100 γραμμάρια τυρί πεκορίνο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία: Κόψτε σε κύβους το μπέικον και βάλτε το σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι. Το σοτάρετε ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα, μέχρι να γίνει ελαφρώς τραγανό και στη συνέχεια, το αφαιρείτε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ, ρίχνετε τους κρόκους των αυγών και το ολόκληρο αυγό, χτυπάτε ελαφρά και στη συνέχεια, προσθέτετε το τριμμένο τυρί το αλάτι και το πιπέρι. Επίσης, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε να χτυπάτε όλα τα συστατικά και στο τέλος, βάζετε το μπέικον. Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τη συσκευασία. Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente, τα στραγγίζετε καλά και τα ρίχνετε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα συστατικά. Αφού ανακατέψετε καλά, πασπαλίζετε με λίγο ακόμα πεκορίνο και μπέικον, αν θέλετε και βάζετε τα μακαρόνια στο φούρνο, ψήνοντας τα στο γκριλ στους 200 βαθμούς για 5-7 λεπτά. Σερβίρετε τη καρμπονάρα όταν είναι ακόμα ζεστή.



Tags: ΖΥΜΑΡΙΚΑ| ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ| ΜΠΕΙΚΟΝ| ΑΥΓΟ| ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ| ΠΕΚΟΡΙΝΟ| ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ




MORE FOR YOU