Καραμελωμένο φιλέτο σολωμού με πράσινη σαλάτα

Υγιεινό πιάτο με ελάχιστα υλικά.

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Υλικά:

  1. 1/2 κούπαζάχαρη
  2. 2 1/2 κούπα αλάτι
  3. λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  4. 4 φιλέτα σολωμού με την πέτσα
  5. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι. Στη συνέχεια παίρνετε ένα ένα τα φιλέτα και τα βουτάτε μέσα από την πλευρά που είναι το κρέας. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και περιμένετε ώσπου να γίνει καυτό. Στη συνέχεια σοτάρετε το φιλέτο του σολωμού  για 5 λεπτά. Παράλληλα προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Μόλις περάσετε και τα 4 φιλέτα από το τηγάνι τα ραντίζετε με λίγο από το αρχικό μίγμα με το αλάτι και τη ζάχαρη και στη συνέχεια τα τοποθετείτε μέσα στο φούρνο για άλλα 5-10 λεπτά. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο αφαιρέστε την πέτσα. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και λίγο μπαλσάμικο.



Tags: ΦΟΥΡΝΟΣ| ΖΑΧΑΡΗ| ΤΗΓΑΝΙ| ΣΟΛΟΜΟΣ| ΠΙΠΕΡΙ| ΑΛΑΤΙ| ΣΑΛΑΤΕΣ| LIGHT & HEALTHY| ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ




MORE FOR YOU