Σαλάτα με φιλέτο κοτόπουλο και αβοκάντο

Δροσερό και χορταστικό γεύμα.

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Υλικά:

  • 1 μέτριο στήθος από κοτόπουλο
  • 5 μικρές μπάλες μοτσαρέλα
  • μία χούφτα ντοματάκια cherry
  • σαλάτα από μαρούλι
  • 1 αβοκάντο χωρίς τη φλούδα κομμένο σε λεπτές φέτες

Για τη sauce Vinaigrette:

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1κ.γ. βασιλικό
  • 1κ.σ. μουστάρδα
  • 1κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1/4 φλ ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/3 ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψήνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στο grill το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά ώσπου να ροδίσει καλά. Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για τη sauce χτυπώντας τα στο μίξερ ή πολύ καλά στο χέρι. Κόψτε στη μέση τις μπάλες της μοτσαρέλας και τα ντοματάκια. Σερβίρετε σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο ως εξής: Πρώτα προσθέτετε τη μαρουλοσαλάτα και στη συνέχεια τοποθετείτε σε 4 διαφορετικές ομάδες το κοτόπουλο, το τυρί, τα ντοματάκια και το αβοκάντο. Τέλος περιχύνετε με τη sauce.



Tags: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ| ΤΥΡΙ| ΑΒΟΚΑΝΤΟ| ΣΑΛΑΤΕΣ| SAUCE| LIGHT & HEALTHY




MORE FOR YOU