Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι

Φαγητό που μυρίζει θάλασσα!

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015 Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Υλικά

  • 300 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ. γ. σπόρους κόλιανδρο
  • 1 μικρή κόκκινη καυτερή αποξηραμένη πιπεριά, προαιρετικά
  • 250 γρ. κίτρινο ρύζι (νυχάκι)
  • 2- 3 κ. σ πάστα ντομάτας
  • μαϊντανό
  • αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, έπειτα ρίχνετε τα καλαμαράκια για 5'- 10' ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά.  Αφού τα σβήσετε με το ούζο, αφήστε τα να πάρουν βράση. Προσθέστε, ύστερα, τον κόλιανδρο, την πιπεριά, 2 ποτήρια νερού νερό (κατά προτίμηση ζεστό) και το ρύζι και αφήστε τα να βράσουν όλα για 10'. Προσθέστε την πάστα ντομάτας, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι ζεστό νερό ακόμα και βράζετε για 5' ακόμα. Τέλος, γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.



Tags: ΟΥΖΟ| ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ| ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ| ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ| ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ| ΡΥΖΙ & ΠΑΤΑΤΕΣ| ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ




MORE FOR YOU