Φουρνιστοί κολοκυθοκεφτέδες

Ιδανική συνταγή για την Άνοιξη και το καλοκαίρι.

Σάββατο, 9 Μαΐου 2015 Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Υλικά:

  • 6 κολοκυθάκια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ρίγανη
  • δυόσμος
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. σκληρό τυρί της αρεσκείας σας
  • πιπέρι, αλάτι
  • 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Τρίβετε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι στον τρίφτη, ρίχνετε αλάτι και αφήνετε το μείγμα να κάτσει. Στη συνέχεια σουρώνετε τα υγρά τους. Τοποθετείτε σε ένα μπολ το μείγμα και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθετε τους κεφτέδες και τους τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα ταψί. Ψήνετε στο grill για μισή περίπου ώρα αλλάζοντας τους πλευρά. Σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι.



Tags: ΛΑΧΑΝΙΚΑ| ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ| ΔΥΟΣΜΟ| ΚΕΦΤΕΔΕΣ| ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ| ΑΝΙΘΟ| VEGETARIAN & VEGAN




MORE FOR YOU