Ριζότο με βούτυρο, σκόρδο και μανιτάρια

Λίγα υλικά, πολλή γεύση!

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015 Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Υλικά

  • 200 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κομματάκι βούτυρο
  • αλάτι - πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανός για το γαρνίρισμα

  Εκτέλεση

Βράζετε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε μία πρέζα αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύετε το κριθαράκι μέχρι να είναι μαλακό. Ύστερα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Όταν τα μανιτάρια βγάλουν τα υγρά τους χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το δεντρολίβανο. Αφού στραγγίζετε το κριθαράκι και το ρίχνετε το τηγάνι με τα μανιτάρια. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό και μαγειρεύετε λίγο μέχρι να δέσει η κρέμα. Τέλος, ρίχνετε αλάτι - πιπέρι και γαρνίρετε με μαϊντανό.



Tags: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ| ΛΑΧΑΝΙΚΑ| ΡΙΖΟΤΟ| ΣΚΟΡΔΟ| ΒΟΥΤΥΡΟ| ΡΥΖΙ & ΠΑΤΑΤΕΣ




MORE FOR YOU