Χοιρινό με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Εκλεπτυσμένη γεύση με απλά υλικά.

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015 Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015
Υλικά:
  • 500 γρ. άπαχο χοιρινό κρέας
  • 200γρ μανιτάρια
  • 1 μικρό ξηρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπέρια σε ροδέλες
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι, θυμάρι
  •  50ml λευκό κρασί
 Εκτέλεση:
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το χοιρινό στο λάδι. Μόλις ροδίσει ρίχνετε το σκόρδο και περιμένετε ώσπου να ψηθεί καλά το κρέας. Σβήνετε με το λευκό κρασί και το αφήνετε να σιγοβράσει για λίγο ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Συμπληρώνετε με 1 ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνετε να σιγοβράσει. Μόλις μαλακώσει καλά το κρέας και "δέσει" με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι ανακατεύοντας καλά για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.


Tags: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ| ΧΟΙΡΙΝΟ| ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ| ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ




MORE FOR YOU