Ο κλασικός ντάκος

Τα στρογγυλά σκληρά κρίθινα παξιμάδια τα οποία σηκώνουν το βάρος της ζουμερής ντομάτας, του τυριού και των μυρωδικών αποτελούν ένα πλήρες, υγιεινό και ελαφρύ γεύμα το οποίο φτιάχνεται σε λίγα μόλις λεπτά.

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011 Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Τα στρογγυλά σκληρά κρίθινα παξιμάδια τα οποία σηκώνουν το βάρος της ζουμερής ντομάτας, του τυριού και των μυρωδικών αποτελούν ένα πλήρες, υγιεινό και ελαφρύ γεύμα το οποίο φτιάχνεται σε λίγα μόλις λεπτά. Θα χρειαστείτε: Μεγάλα παξιμάδια κριθαρένια Ντομάτες ώριμες Ελιές χωρίς κουκούτσι Κάπαρη και καπαρόφυλλα Τυρί φέτα ή ξινομυζήθρα Ρίγανη ξερή, βασιλικός, ή δυόσμος Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Βρέχετε τα παξιμάδια περνώντας τα στιγμιαία κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης, για να μαλακώσουν ελαφρά. Τρίβετε τις ντομάτες στον τρίφτη και αν δεν θέλετε πολλά υγρά, τις στραγγίζετε μερικά λεπτά σε ένα σουρωτήρι. Βάζετε τα παξιμάδια στο πιάτο και απλώνετε πάνω τους την τριμμένη ντομάτα. Στη συνέχεια, ρίχνετε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και μετά απλώνετε πάνω τους την ξινομυζήθρα ή τη φέτα, την οποία θρυμματίζετε με τα χέρια. Γαρνίρετε με την κάπαρη, τα καπαρόφυλλα και τις ελιές τις οποίες έχετε κόψει σε ροδέλες. Τέλος πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη ή όποιο άλλο μυρωδικό σας αρέσει.



Tags: FINGER FOOD




MORE FOR YOU