Kοτόπουλο με πατάτες

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011 Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Eύκολη συνταγή που ξυπνάει σε όλους μας παιδικές αναμνήσεις από Κυριακάτικα μεσημέρια.

Θα χρειαστείτε: 1 κοτόπουλο μέτριο Χυμό ενός λεμονιού 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο Πατάτες Δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και μερικά κλαδάκια, ή θυμάρι ξερό (ότι σας αρέσει) Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Πλένετε και καθαρίζετε το κοτόπουλο. Στη συνέχεια, το τοποθετείτε στο ταψί και αφού καθαρίσετε τις πατάτες τις κόβετε κυδωνάτες και τις βάζετε τριγύρω από το κοτόπουλο. Ρίχνετε σε όλα αλάτι και πιπέρι. Στο μεταξύ, έχετε στύψει το χυμό λεμονιού και το έχετε ανακατέψει με το ελαιόλαδο. Με αυτό το μείγμα αλείφετε το κοτόπουλο και το υπόλοιπο το ρίχνετε στις πατάτες. Τις σκελίδες από το σκόρδο (τις κόβετε στη μέση) και μαζί με λίγο θυμάρι ή δεντρολίβανο (ότι σας αρέσει) τα βάζετε όλα μέσα στο κοτόπουλο για να πάρει γεύση στο κρέας. Μην το παρακάνετε με τα μυρωδικά στο εσωτερικό του, κρατήστε μερικά στην άκρη και αρωματίστε και τις πατάτες. Στο τέλος ρίχνετε λίγο νερό στο ταψί και βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε μιάμιση ώρα στους 180Ο C . Ανακατεύετε τις πατάτες κατά τη διάρκεια του ψησίματος και προσθέτετε (εάν χρειάζεται) λίγο νερό.



Tags: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ




MORE FOR YOU