Μπάμιες με κολοκυθάκια

Μια γευστική καλοκαιρινή συνταγή η οποία απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία και η οποία συνδυάζεται υγιεινά με ρύζι basmati.

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011 Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Μια γευστική καλοκαιρινή συνταγή η οποία απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία και η οποία συνδυάζεται υγιεινά με ρύζι basmati.

Θα χρειαστείτε: 1 κιλό μπάμιες, φρέσκες ή κατεψυγμένες 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 6-7 κολοκυθάκια 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση Μισό ποτήρι λευκό κρασί Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλεση: Αρχικά σωτάρετε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά,  τις μπάμιες με το λάδι και το ξίδι, -υπολογίστε  περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετείτε τις μπάμιες σε ένα ταψί και προσθέτετε τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια που έχετε ψιλοκόψει, και τα κολοκυθάκια τα οποία έχετε κόψει σε ροδέλες. Ρίχνετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το κρασί. Σκεπάζετε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 170Ο C για 40 λεπτά. Ιδανικά, τις συνοδεύετε στο πιάτο, με ρύζι basmati.  



Tags: ΛΑΧΑΝΙΚΑ| VEGETARIAN & VEGAN| ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ




MORE FOR YOU