Αυγά με κόκκινη σάλτσα και φέτα

Το αυγό είναι το δώρο της φύσης στη ζωή και αυτή η συνταγή το αποδεικνύει.

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Τα αυγά εκτός από το ότι είναι νόστιμα, κάνουν και τη ζωή μας πιο εύκολη αφού μαγειρεύονται γρήγορα χωρίς να απαιτούν κάποια δεξιότητα.  Και το καλύτερο είναι ότι τρώγονται όλες τις ώρες της ημέρας, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η  συνταγή για την ανατολίτικη Shakshuka είναι η απόδειξη όλων των παραπάνω.

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 πικάντικη πιπεριά τσίλι

1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 αυγά

Κόλιαντρο

Τυρί φέτα για γαρνίρισμα

 Μέθοδος

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και το πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, και το μαύρο πιπέρι, την ντομάτα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα, περίπου 10 λεπτά. Ύστερα σπάμε απαλά τα αυγά πάνω στη σάλτσα και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 με 3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και τυρί φέτα.

Tags: ΑΥΓΑ| ΦΕΤΑ

MORE FOR YOU