Χορταστική ντοματόσουπα με φέτα, ελιές και αγγούρι

Η σημερινή συνταγή θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Αν σήμερα θέλετε να φτιάξετε κάτι νόστιμο και θρεπτικό, τότε η συγκεκριμένη σούπα αποτελεί την ιδανική επιλογή. Απολαύστε την. 

Υλικά

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

3/4 φλιτζάνια ελιές χωρίς κουκούτσι

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ρίγανη φύλλα

3 κουταλιές της σούπας ξίδι

Αλάτι

1 μικρό αγγούρι σε λεπτές φέτες

1 κουταλιά της σούπας μέλι

5 ντομάτες

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

113 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση

55 γραμμάρια τυρί φέτα

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε τις 6 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ελιές και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 7 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αγγούρι με 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι και αλάτι.

Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε τις ντομάτες με την υπόλοιπη 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι. Όταν είναι έτοιμη η σούπα αλατοπιπερώνουμε και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μίγμα με το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, το αγγούρι, και το τυρί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε. 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: VEGETARIAN & VEGAN| LIGHT & HEALTHY| ΣΟΥΠΕΣ




MORE FOR YOU