Φτιάξτε τις γλυκοπατάτες έτσι όπως δεν τις έχετε ξαναφάει

Σίγουρα θα γίνουν το αγαπημένο σας γεύμα.

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017 Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Αν και δεν είναι δημοφιλείς όσο οι κοινές πατάτες, οι γλυκοπατατες αποτελούν μια ιδιαίτερα νόστιμη αλλά και θρεπτική τροφή. Και φυσικά όταν προσθέτουμε τα ρεβίθια και το blue cheese οι γλυκοπατάτες γίνονται ακόμα πιο νόστιμες.

Υλικά

4 γλυκοπατάτες

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Aλάτι και πιπέρι

450 γραμμάρια ρεβίθια,

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μήλου

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι πιπέρι

1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο

Για τη σάλτσα blue cheese

1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι

1/2 φλιτζάνι γάλα

1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί blue cheese

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε τις γλυκοπατάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με ελαιόλαδο και αλάτι-πιπέρι. Τις ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. 

Εντωμεταξύ μαγειρεύουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν και όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί ελαιόλαδο, ξίδι και σκόρδο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την πάπρικα, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι και το καγιέν. Προσθέτουμε και τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε τον κόλιαντρο.

Για τη σάλτσα  blue cheese

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μίγμα. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα και όταν δέσει καλά το μίγμα προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει το τυρί.

Ενώ οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές τις ανοίγουμε στη μέση, προσθέτουμε τα ρεβίθια και περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριού. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΡΥΖΙ & ΠΑΤΑΤΕΣ| ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ




MORE FOR YOU