Τα σημερινά ραβιόλια τυριού είναι πραγματικά πεντανόστιμα

Ένα Κυριακάτικο πιάτο πλούσιο σε αρώματα και γεύσεις.

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Κυριακή σήμερα και δεν υπάρχει τίποτα καλυτερο από ένα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών, όχι οποιοδήποτε πιάτο αλλά γεμιστά ραβιόλια με βούτυρο και φασκόμηλο.

Υλικά

2 πακέτα ραβιόλια τυριού

1/4 φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

1 φύλλο δάφνης

6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

1/3 φλιτζάνι φύλλα φασκόμηλου

1 φλιτζάνι φουντούκια, χοντροκομμένα

3/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το ξύδι, το μέλι και τη δάφνη και βράζετε 4 έως 5 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι. Εντωμεταξύ μαγειρεύετε τα ραβιόλια σύμφωνα με τη συσκευασία. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτετε το φασκόμηλο και τα φουντούκια και μαγειρεύετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό από τα μακαρόνια και μαγειρεύετε για 2 λεπτά. Σουρώνουμε τα ραβιόλια και φυλάσσουμε μισό φλιτζάνι από το νερό που μαγειρεύτηκαν. Προσθέτουμε τα ραβιόλια στο τηγάνι και αν χρειάζεται ρίχνουμε από το νερό που έχουμε φυλάξει. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα μπαλσάμικο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΖΥΜΑΡΙΚΑ| ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ| ΒΟΥΤΥΡΟ




MORE FOR YOU