Φτιάξτε αυτά τα ζυμαρικά με βότκα και γαρίδες και θα μας θυμηθείτε

Δοκιμάστε τα και δεν θα θέλετε να τελειώσουν.

Σάββατο, 8 Απριλίου 2017 Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Έχετε φτιάξει ποτέ ζυμαρικά με σάλτσα βότκα; Γίνεται μια κρεμώδη σάλτσα με βελούδινη υφή που δεν θέλεις με τίποτα να τελειώσει. Και αν προσθέσετε φρέσκες ή κατεψυγμένες γαρίδες το πιάτο απογειώνεται. 

Υλικά

340 γραμμάρια ζυμαρικά

2 κ. σούπας βούτυρο

1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι

4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

800 γραμμάρια ντομάτες λιωμένες

1/4 φλιτζάνι βότκα

6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Μισό κιλό γαρίδες

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εντωμεταξύ λιώνετε το βούτυρο σε και κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι. Σοτάρετε ελαφρά για 5 έως 7 λεπτά.  Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις ντομάτες, τη βότκα, την κρέμα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε, αυξάνετε τη θερμότητα και αφήνετε να σιγοβράσει. Στη συνέχεια μόλις βράσει η σάλτσα προσθέτετε τι γαρίδες και αφήνετε να βράσουν για  λεπτά. Στα μισά του χρόνου ρίχνετε και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε. Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΖΥΜΑΡΙΚΑ| ΚΡΕΜΜΥΔΙ| ΓΑΡΙΔΕΣ| ΝΤΟΜΑΤΕΣ




MORE FOR YOU