Πενταντόστιμη μακαρονάδα με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Ή διαφορετικά pasta alla boscaiola...

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Pasta alla Boscaiola δηλαδή μακαρονάδα του δάσους είναι η αυθεντική ιταλική συνταγή με μανιτάρια, η οποία  έχει μια χαρακτηριστική κρεμώδη και έντονη γεύση. Δοκιμάζοντας την θα καταλάβετε τι εννοούμε. 

Υλικά

400 γρ μανιτάρια

1 σκελίδα σκόρδου

150 ml  κρέμα γάλακτος

1 κ. σούπας σάλτσα ντομάτας

30 γραμμάρια παρμεζάνα

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τη γεύση

Μαϊντανό

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε για λεπτά το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και αλατοποπιπερώνετε. Όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Για το τέλος ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας για να δώσουμε ένα πιο όμορφο χρώμα στο φαγητό μας. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τη συσκευασία, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά  και στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα.  Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΖΥΜΑΡΙΚΑ| ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ| ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ| ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ| ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ




MORE FOR YOU