Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη μαγειρίτσα

Για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Σάββατο, 15 Απριλίου 2017 Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Μετά την Ανάσταση μαζευόμαστε όλοι στο οικογενειακό τραπέζι και τρώμε την αγαπημένη μας μαγειρίτσα. Γι αυτό και παρακάτω σας μαθαίνουμε να φτιάχνετε παραδοσιακή μαγειρίτσα. 

Υλικά:

1 μέτρια αρνίσια συκωταριά

2 ματσάκια πράσινα κρεμμυδάκια

2 μαρούλια

1/2 ματσάκι άνηθο

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 αυγό

Χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι Πιπέρι

 

Διαδικασία

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, το άνηθο και τα μαρούλια. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τη συκωταριά και τη μαγειρεύετε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Προσθέτετε  5 φλιτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζετε για άλλα 15 λεπτά. Προσθέτετε τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε μέχρι να βράσουν τα λαχανικά. Απομακρύνετε από τη φωτιά. Χτυπάτε το αυγό, προσθέτετε σιγά σιγά το χυμό  λεμονιού και στη συνέχεια λίγο λίγο ζωμό από το φαγητό. Όταν το αυγολέμονο ζεσταθεί αρκετά το ρίχνετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. Σερβίρετε τη μαγειρίτσα όσο είναι ζεστή.

Tags: ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ| ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ| ΣΟΥΠΕΣ




MORE FOR YOU