Φέτος φτιάξτε μόνοι σας τα πασχαλινά τσουρέκια

Κι όμως δεν είναι τόσο δύσκολο όσο πιστεύατε.

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Τα σπιτικά τσουρέκια ειδικά το Πάσχα εκτός από παράδοση, είναι απαραίτητα στο μενού μας. Συνοδεύουν το πρωινό, το τσάι και τον καφέ αλλά αντικαθιστούν και το επιδόρπιο.

Υλικά

280 γραμμάρια αλεύρι

3 κ. σούπας μαγιά μπύρας

 5 αυγά

1 1/4 φλιτζανιού βούτυρο γάλακτος

1 1/2 φλ. ζάχαρη

1 φλ. γάλα

1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού

1 κ. κοφτό αλάτι

1 κ. κοφτή μαχλέπι

Εκτέλεση

Βράζετε το μαχλέπι με λίγο νερό, το σουρώνετε και μετράτε ένα φλυτζανάκι του καφέ. Σε ένα μπολ λιώνετε τη μαγιά μαζί με γάλα, ύστερα προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι αλεύρι και ανακατεύετε για να κάνετε χυλό. Αφήνετε το χυλό σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι κοσκινισμένο με το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Κάνετε μια γούβα  στο κέντρο και ρίχνετε το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, το μαχλέπι και το χυλό. Ζυμώνετε καλά να γίνουν μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την τοποθετείτε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η ζύμη. Όταν περάσει η ώρα τη ζυμώνετε πάλι και παίρνετε κομμάτια ζύμης και πλάθετε μικρά τσουρεκάκια σε διάφορα σχήματα. Τοποθετείτε τα τσουρέκια σε ένα βουτυρωμένο ταψί, τα αφήνετε για λίγη ώρα να φουσκώσουν και μετά  αλείφετε με αυγό και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΠΑΣΧΑ| ΓΛΥΚΑ| ΖΑΧΑΡΗ| ΒΟΥΤΥΡΟ| ΤΣΟΥΡΕΚΙ




MORE FOR YOU