Νόστιμα και ελαφριά κεφτεδάκια με κινόα

Τα πιο γευστικά χορτοφαγικά κεφτεδάκια.

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017 Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Τα κεφτεδάκια με κινόα και καρότα είναι τραγανά και νόστιμα, αλλά κυρίως είναι πολύ ελαφριά αφού γίνονται στο φούρνο.

Υλικά

65 γραμμάρια κινόα

100 γραμμάρια καρότα

40 γραμμάρια βραστές πατάτες

1 κρόκο αυγού

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τυρί (ό, τι προτιμάτε)

Μαϊντανός

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Προετοιμασία

Ξεπλένετε την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό, βράζετε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμη τη στραγγίζετε και την αφήνετε να στεγνώσει. Πλένετε και βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ. Ύστερα βράζετε τα καρότα και τα κόβετε σε κομμάτια και τα λιώνετε με ένα πιρούνι. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τις πατάτες, τα καρότα, το αυγό, το τυρί,  μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Πλάστε μικρές μπάλες και βάλτε τις σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΚΙΝΟΑ| VEGETARIAN & VEGAN| ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ




MORE FOR YOU