Φτιάξτε τα πιο νόστιμα γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο

Αν είστε τυχερές και στη λαϊκή βρείτε μεγάλα, στρογγυλά κολοκύθια τότε μπορείτε να φτιάξετε ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό.

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017 Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Κυριακή μεσημέρι και δεν μπορούμε  να σκεφτούμε πιο νόστιμο φαγητό από τα γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο.  Κάντε μια δοκιμή να τα φτιάξετε και δεν θα θέλετε να τελειώσουν.

Υλικά

7 μεγάλα στρογυλλά κολοκυθάκια

1/2 κιλό κιμά

1 φλιτζάνι ρύζι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/2 φλιτζάν ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

3 κρόκους αυγού

Χυμό από ένα λεμόνι

3 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ

Αλάτι και μία πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το πάνω μέρος από τα κολοκυθάκια και το κρατάμε και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το μίγμα στα κολοκυθάκια και κλείνουμε με το καπάκι τους. Βάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε τα κολοκυθάκια. Τα μαγειρεύουμε για μισή ώρα και μετά τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.

Αυγολέμονο:  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, το χυμό από το λεμόνι και λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας με τα κολοκυθάκια ενώ ρίχνουμε και το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το μίγμα πάλι στην πάλι στην κατσαρόλα  και το ζεσταίνετε για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά. Τέλος σερβίρουμε και περιχύνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια το αυγολέμονο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα



Tags: ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ| ΛΑΧΑΝΙΚΑ| ΚΙΜΑΣ| ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ| ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ




MORE FOR YOU