Τα πιο νόστιμα πυργάκια μελιτζάνας με μοτσαρέλα, τόνο και ρύζι

Μια πρωτότυπη και πολύ ελαφριά συνταγή για όλη την οικογένεια.

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017 Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Πρόκειται για μια πολύ ελαφριά συνταγή, αφού η μελιτζάνα δεν τηγανίζεται αλλά τη ψήνουμε στο φούρνο. Αυτοί η ιδέα θα αρέσει σε όλη την οικογένεια γιατί ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά και είναι πολύ νόστιμη.   

Υλικά

2 μεγάλες μελιτζάνες

2 ντομάτες

160 γραμμάρια τόνο σε λάδι

250 γραμμάρια μοτσαρέλα

100 γραμμάρια ρύζι

2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού

1 κλαδάκι θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και κόβετε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες. Τοποθετείτε τις φέτες σε ένα αντικολλητικό ταψί και τις ψήνετε και από τις δυο πλευρές. Εντωμεταξύ βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμο το στραγγίζετε και το ανακατεύετε με το πέστο. Καθαρίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε φέτες, όπως και τη μοτσαρέλα. Παίρνετε τις μελιτζάνες και βάζετε μια κουταλιά από το ρύζι, μια φέτα ντομάτας, λίγο τόνο και μια φέτα μοτσαρέλα και από πάνω βάζετε άλλη μια φέτα μελιτζάνας. Όταν φτιάξετε τα πυργάκια μελιτζάνας τα τοποθετείτε στο φούρνο και ψήνετε στον αέρα στους 180 για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι η μοτσαρέλα να αρχίσει να λιώνει.



Tags: ΛΑΧΑΝΙΚΑ| ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ| ΤΟΝΟΣ| ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ| ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ




MORE FOR YOU