Αλμυρά κρουασάν γεμιστά με σπανάκι και τυρί για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα

Ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας.

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Τα αλμυρά κρουασάν με σπανάκι αποτελούν εξαιρετική ιδέα για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα φαγητά. Και το καλύτερο είναι ότι, εκτός από πεντανόστιμα, μπορούν επίσης να καταναλωθούν όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά

1 ρολό σφολιάτας

350 γραμμάρια σπανάκι

100 γραμμάρια αλμυρό κίτρινο τυρί της επιλογής σας

1 κ. σούπας μπεσαμέλ

Αλάτι

Κρόκο 1 αυγού

1 κουταλιά της σούπας γάλα

Προετοιμασία

Βράζετε το σπανάκι για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμο το στραγγίζετε για να φύγουν όλα τα υγρά και το αφήνετε στην άκρη.  Κόβετε το τυρί σε κομμάτια και το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τη μπεσαμέλ. Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το σπανάκι.  Ύστερα παίρνετε τη σφολιάτα και με ένα τη χωρίζετε σε τρίγωνα  κάνοντας στρογγυλές τις άκρες χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι. Προσθέτετε σε κάθε τρίγωνο μια κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγετε καλά τα κρουασάν. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και αν θέλετε αλείφετε από πάνω με τον κρόκο αυγού και το γάλα. Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά ή  μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΣΠΑΝΑΚΙ| ΤΥΡΙ| ΚΡΟΥΑΣΑΝ| ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ




MORE FOR YOU