Σας αποκαλύπτουμε τη συνταγή για τους πιο νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες

Αν τους δοκιμάσετε δεν θα θέλετε να τελειώσουν.

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Οι σημερινοί κολοκυθκεφτέδες είναι λίγο διαφορετικοί από τους συνηθισμένους γιατί έχουν ρικότα. Επίσης μπορείτε αντί για τηγανιτούς μπορείτε να τους κάνετε ψητούς και γίνονται το ίδιο νόστιμοι αλλά και με λιγότερες θερμίδες.

Υλικά

400 γραμμάρια κολοκυθάκια

150 γραμμάρια ρικότα

50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά

1 αυγό

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ρικότα, την παρμεζάνα, το αυγό και τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Όταν είναι έτοιμο το μίγμα πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας και απολαμβάνουμε. Αν θέλουμε να γίνουν πιο ελαφριά τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ| ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ| ΑΥΓΟ| ΡΙΚΟΤΑ| ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ




MORE FOR YOU