Μακαρόνια με κολοκυθάκια έτσι όπως δεν τα έχετε ξαναφάει

Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Μια απολαυστική συνταγή με κολοκυθάκια και μακαρόνια που δεν την έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Μάθετε πώς να τη φτιάχνετε και θα καταπλήξετε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

Ένα πακέτο μακαρόνια

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

3 φέτες φρέσκο ψωμί, σε κομματάκια

4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

1/5 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού

Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε 2κ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε τα κομματάκια ψωμιού μαζί με το σκόρδο, και ανακατεύουμε μέχρι το ψωμί να γίνει ψίχουλα και το σκόρδο κομματάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, την τριμμένη παρμεζάνα, το μείγμα ψωμιού-σκόρδου, το αλάτι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψί όπου βάζουμε χαρτί ψησίματος και απλώνουμε το μίγμα. Στη συνέχεια ψήνουμε μέχρι τα κολοκυθάκια να γίνουν τρυφερά, περίπου 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Για το τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΖΥΜΑΡΙΚΑ| ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ| ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ| ΣΚΟΡΔΟ




MORE FOR YOU