Πεντανόστιμα κολοκυθάκια γεμιστά με τυρί και πατάτες

Ένα φαγητό πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα.

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Τα γεμιστά είναι συνδεδεμένα με το καλοκαίρι, έτσι σήμερα μαγειρεύουμε γεμιστά κολοκυθάκια αλλά όχι έτσι όπως τα έχουμε συνηθίσει. Μια δοκιμή θα σας πείσει. 

Υλικά

4 μεγάλα κολοκυθάκια

400 γραμμάρια πατάτες

100 γραμμάρια τυρί προβολόνε

100 γραμμάρια ζαμπόν

40 γραμμάρια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

2 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα

Αλεύρι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι

Πέπερι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβετε σε κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.  Εν τω μεταξύ, πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε τα καπάκια και αδειάζουμε το εσωτερικό. Στη συνέχεια  τα μαγειρεύουμε στον ατμό για 15 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια με τις πατάτες και προσθέτουμε τις ελιές, το προβολόνε κομμένο σε κύβους, το ζαμπόν και το αυγό με το γάλα. Προσθέτουμε το μίγμα στα κολοκυθάκια και κλείνουμε με τα καπάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 ° C για 25 λεπτά. 

Tags: ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ| ΠΡΟΒΟΛΟΝΕ| ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ




MORE FOR YOU