Αλμυρό cheesecake με παρμεζάνα και ντοματίνια, έτσι όπως δεν το έχετε ξαναφάει

Κι όμως εκτός από γλυκό υπάρχει και αλμυρό και είναι απολαυστικό.

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε το cheesecake σε γλυκό, όμως αυτή τη φορά θα απολαύσουμε την αλμυρή εκδοχή του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα λατρέψετε αυτό το αλμυρό cheesecake

Υλικά 

Για τη βάση

100 γραμμάρια κράκερ

100 γραμμάρια παξιμάδια λαδιού

20 γραμμάρια  παρμεζάνα

100 γραμμάρια βούτυρο

Για τη γέμιση

500 γραμμάρια ρικότα

170 γραμμάρια γιαούρτι

1 κουταλιά άμυλο αραβοσίτου

3 αυγά

100 γραμμάρια

80  γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

Φρέσκο ​​βασιλικό

100 γραμμάρια μπέικον

Για τη διακόσμηση

Ντοματίνια

Πράσινη σαλάτα

Ελαιόλαδο

Ξύδι βαλσάμικο

Χτυπάμε καλά τα παξιμάδια, τα κράκερ, την παρμεζάνα και το βούτυρο και φτιάχνουμε τη βάση για το τσιζκείκ. Τοποθετούμε τη βάση σε ένα στρογγυλό ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και το τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά στο τηγάνι.  Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τη ρικότα, το γιαούρτι, την παρμεζάνα, μια πρέζα αλάτι, το  άμυλο αραβοσίτου, το βασιλικό, τα αυγά και τα χτυπάμε, ενώ στο τέλος προσθέτουμε το  μπέικον. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και χύνουμε από πάνω τη γέμιση και ψήνουμε στους 160 ° C για περίπου 1 ώρα. Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω τα ντοματίνια, την παρμεζάνα,  τη σαλάτα, το ξύδι και λίγο ελαιόλαδο. 

Tags: ΓΙΑΟΥΡΤΙ| ΚΡΑΚΕΡΣ| ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ| ΡΙΚΟΤΑ| ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ




MORE FOR YOU