Το σημερινό κοτόπουλο με μπέικον συνοδεύεται με την πιο νόστιμη σάλτσα τυριών

Ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο πιάτο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017 Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Σήμερα φτιάχνουμε ένα πιάτο που μπορούμε να το απολαύσουμε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν κυρίως γεύμα. Και η σάλτσα τυριών που συνοδεύει το πιάτο μας, στην κυριολεξία το απογειώνει.

Υλικά

400 γραμμάρια κοτόπουλο

150 γραμμάρια μπέικον

αλάτι

πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα με τυρί

300 ml γάλα

30 γραμμάρια αλεύρι

30 γραμμάρια βούτυρο

70 γραμμάρια ανάμεικτα τυριά της αρεσκείας σας

Μοσχοκάρυδο

1 ματσάκι μαϊντανό

Προετοιμασία

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπαστουνάκια και τα τυλίγουμε με το μπέικον, βάζοντας οδοντογλυφίδες και στις δυο πλευρές, ώστε να μη φύγει το μπέικον. Ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 20 λεπτά . Εν τω μεταξύ προετοιμάζουμε τη σάλτσας τυριών που θα συνοδεύσει το πιάτο σας.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε ενώ είναι κρύα τα υλικά. Όταν το αλεύρι να διαλυθεί πλήρως και δεν υπάρχουν κομμάτια βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τα τυριά. Αφήνουμε τη σάλτσα στη φωτιά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα και λίγο πριν τη βγάλουμε προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αφαιρούμε από το φούρνο τα μπαστούνια του κοτόπουλου και σερβίρουμε με τη σάλτσα τυριών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ| ΤΥΡΙ| ΜΠΕΙΚΟΝ




MORE FOR YOU