Μέσα σε λίγα λεπτά ετοιμάζουμε πεντανόστιμα φιλέτα σολομού με σάλτσα πορτοκαλιού

Απλή και νόστιμη συνταγή που θα τη φτιάξετε ξανά και ξανά...

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Ο σολομός είναι ένα ψάρι με λεπτή γεύση και εύκολο στην προετοιμασία. Η σημερινή συνταγή εκτός από νόστιμη είναι και πενεύκολη. 

Υλικα

4 φιλέτα σολομού

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

Αλάτι πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα πορτοκαλί

2 πορτοκάλια

25 ml ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

25 ml νερό

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση 

Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί με λαδόκολλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το δενδρολίβανο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το αλεύρι και το λάδι και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια με το νερό και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βγάζουμε τα φιλέτα σολομού από το φούρνο τα βάζουμε σε πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΣΟΛΟΜΟΣ| ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ| ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ




MORE FOR YOU