Λαχταριστοί γίγαντες στο φούρνο με φέτα και σπανάκι

Συνταγή για υγιεινό και παραδοσιακό φαγητό.

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Οι κλασσικοί γίγαντες εμπλουτίζονται με φέτα και σπανάκι και γίνονται ακόμα πιο νόστιμοι.

Υλικά

1 φλιτζάνι γίγαντες

300 γραμμάρια σπανάκι

400 γραμμάρια ντομάτα σε κύβους

6 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Μισό φλιτζάνι άνηθο

170 γραμμάρια  φέτα, τριμμένη

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και τους αφήνουμε να βράσουν 2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφού οι γίγαντες έχουν μαλακώσει τους βγάζουμε και τους στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και αλάτι, και τσιγαρίζουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα, έπειτα ρίχνουμε το μισό από το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σπανάκι, και αφήνουμε για άλλα δύο λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο σπανάκι τους γίγαντες, τους κύβους ντομάτας, τον άνηθο και ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τους γίγαντες σε ένα ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΣΠΑΝΑΚΙ| ΦΕΤΑ| ΓΙΓΑΝΤΕΣ| ΟΣΠΡΙΑ| ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ| ΝΤΟΜΑΤΕΣ| ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ




MORE FOR YOU