Ατομικά σουφλέ με σπανάκι και τυρί έτοιμα σε μόλις λίγα λεπτά

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

Αν έχετε καλεσμένους της τελευταίας στιγμής η παρακάτω συνταγή θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση, ενώ θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο.

Υλικά

100 γραμμάρια σπανάκι

100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο

3 αυγά

80 γραμμάρια αλεύρι

40 γραμμάρια βούτυρο

60 ml  γάλα

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα μίξερ, προσθέτοντας διαδοχικά τους κρόκους των αυγών. Ψιλοκόβετε το σπανάκι, το αναμειγνύετε με τα παραπάνω υλικά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα, ρίχνετε το παραπάνω μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να δέσει. Αφού το βγάλετε από τη φωτιά, προσθέτετε το τυρί, ανακατεύοντας καλά. Σε ένα μπολ χτυπάτε μαρέγκα τα ασπράδια και τα ρίχνετε στο υπόλοιπο μείγμα. Μοιράζετε το υλικό σε βουτυρωμένα φορμάκια και ψήνετε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.

Tags: ΣΠΑΝΑΚΙ| ΤΥΡΙ| ΣΟΥΦΛΕ| ΓΑΛΑ| ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ




MORE FOR YOU