Λαχταριστό κέικ ρυζιού με μοτσαρέλα και μελιτζάνα

Μια νόστιμη και πανεύκολη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια.

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Το κέικ ρυζιού είναι μια νόστιμη και πολύ εύκολη συνταγή που θα αγαπήσετε με την πρώτη δοκιμή. Επίσης είναι ένας καλός τρόπος να χρησιμοποιήσετε το ρύζι που μπορεί να σας έμεινε μετά από κάποιο τραπέζι με φίλους.

Υλικά

300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο

200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας

100 γραμμάρια  μοτσαρέλα

1 μελιτζάνα

Αλάτι

Βούτυρο

1 μικρό κρεμμύδι,

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι αφού το έχουμε ψιλοκόψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το ρύζι και μετά από λίγα λεπτά ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και ανακατεύουμε καλά. Εν τω μεταξύ πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε φέτες και τις ψήνουμε στο γκριλ και από τις δυο πλευρές. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί, το βουτυρώνουμε και βάζουμε μια στρώση ρύζι, από πάνω προσθέτουμε τις μελιτζάνες και μετά τη μοτσαρέλα και συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Tags: ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ| ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ| ΡΥΖΙ & ΠΑΤΑΤΕΣ




MORE FOR YOU