Τα πιο νόστιμα σουβλάκια μοσχαρίσια με μέλι και πορτοκάλι

Μια συνταγή που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

Αν αναρωτιέστε πώς συνδυάζεται το μοσχαρίσιο κρέας με το μέλι και το πορτοκάλι, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή. Εάν κάνετε την αρχή και τη φτιάξετε δεν θα θέλετε να τελειώσει. 

Υλικά

500 γραμμάρια μοσχαράκι γάλακτος

10 φρέσκα μανιτάρια

1/3 του φλ. μέλι

3 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο

Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα

4 κουτ. της σούπας σουσάμι

1 κουτ. του γλυκού θυμάρι

14 λαχανάκια Βρυξελλών

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το σουσάμι και το θυμάρι. Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το μαρινάρουμε στο μίγμα για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια και τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκι εναλλάξ με το κρέας . Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη μαρινάδα που περίσσεψε. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα λαχανάκια με τη μαρινάδα σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Όταν πήξει η σάλτσα σερβίρουμε με το κρέας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 



Tags: ΣΟΥΒΛΑΚΙ| ΚΡΕΑΣ| ΜΕΛΙ| ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ| ΜΟΣΧΑΡΙ| ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ




MORE FOR YOU